Shiraz University arm دانشگاه شیراز
 | English

هفتمين كنگره دانشجويان دامپزشكي ايران در دانشكده دامپزشكي برگزار گرديد

هفتمين كنگره دانشجويان دامپزشكي ايران در سالن آمفي‌تئاتر دانشكده دامپزشكي دانشگاه شيراز برگزار گرديد.

رئيس دانشگاه شيراز در مراسم افتتاحيه اين كنگره اظهار داشت: يكي از دستاوردهاي ارزشمند انقلاب اسلامي، پيشرفت‌هاي چشمگير در عرصه علم و فناوري بويژه علوم و فناوري نوين از جمله زيست فناوري، نانو، علوم پزشكي و دارويي، سلول‌هاي بنيادي، علوم فضايي و انرژي هسته‌اي است.

دكتر محمد مؤذني افزود: حركت شتابان نظام مقدس جمهوري اسلامي در عرصه علمي يك ادعا نيست؛ بلكه واقعيتي است كه گزارش‌هاي رسمي منتشر شده از سوي مراكز معتبر علم‌سنجي در سطح دنيا مؤيد و مبين آن مي‌باشد.

وي اضافه كرد: همين سرعت و پيشرفت علمي مي‌باشد كه موجب نگراني و دستپاچگي دشمنان انقلاب اسلامي و بدخواهان اين كشور شده است و وقتي متوجه شدند كه در مقابل اين سرعت چشمگير علمي كاري از دستشان بر نمي‌آيد، اقدام به حركت‌هاي وحشيانه و ددمنشانه كرده و با غير انساني‌ترين روش اقدام به حذف فيزيكي دانشمندان كشور ما مي‌نمايند و امثال شهيد شهرياري را به شهادت مي‌رسانند.

وي افزود: اين اقدام همانند جدا كردن يك برگ از درخت تنومند و در حال رشد است؛ زيرا امروز علم و فناوري در كشور ما بومي شده است.

دكتر مؤذني خاطرنشان كرد: البته دشمنان انقلاب اسلامي از درك اين واقعيت عاجزند كه با حذف فيزيكي دانشمندان ايران زمين، انگيزه و رغبت ساير دانشمندان كشور ما در عرصه‌هاي علمي بيشتر خواهد شد.

وي گفت: خصومت بدخواهان نشان مي‌دهد كه كشور ما مسير درستي را براي توسعه انتخاب كرده و در حال حركت علمي است؛ هر چند كه موانعي در اين مسير وجود دارد.

رئيس دانشگاه شيراز در ادامه سخنان خود، دانشكده دامپزشكي دانشگاه شيراز را از جمله دانشكده‌هاي پر افتخار دانشگاه شيراز و دانشكده‌هاي دامپزشكي كشور عنوان كرد و گفت: رشته دامپزشكي از جمله رشته‌هايي است كه با گذشت زمان اهميت آن در حال افزايش است؛ زيرا با افزايش تدريجي جمعيت، نياز به مواد غذايي با منشاء دامي افزايش مي‌يابد و شاغلان حرفه دامپزشكي رسالت پاسداري و حفاظت از سرمايه دامي كشور؛ افزايش كمي و كيفي محصولات دامي و كنترل بيماري‌هاي دامي بويژه بيماري‌هاي مشترك انسان و حيوانات را به عهده دارند.

وي گفت: بر اساس آخرين گزارش سازمان بهداشت جهاني، از 1709 عامل بيماري‌زا براي انسان، 832 عامل و از ميان 156 عامل بيماري‌هاي نوپديد در انسان، 114 عامل از طريق حيوانات به انسان منتقل مي‌شوند؛ بنابراين، اهميت حرفه دامپزشكي هم از نظر اقتصادي و هم از نظر بهداشت عمومي در حال افزايش است.

دكتر محمد مؤذني در بخش ديگري از سخنان خود، به اهميت برگزاري همايش‌هاي علمي پرداخت و بيان داشت: برگزاري همايش‌هاي علمي داراي محاسن زيادي است؛ از جمله آگاهي از آخرين دستاوردهاي علمي و پژوهشي محققان؛ تبادل ايده‌هاي جديد و انديشه‌هاي نوين علمي و ايجاد انگيزه در محققان براي تلاش هر چه بيشتر در عرصه علمي براي دستيابي به يافته‌هاي علمي.

وي افزود: وقتي اين همايش‌ها ويژگي دانشجويي پيدا مي‌كنند، نشاط، شادابي و طراوت جواني هم به محاسن فوق افزوده مي‌شود و اثرات مثبت اين همايش‌ها دو چندان مي‌گردد.

رئيس دانشگاه شيراز تصريح كرد: دانشجويان امروز محققان و دانشمندان فرداي كشورند و استقبال پر شور دانشجويان رشته دامپزشكي از هفتمين كنگره دانشجويان دامپزشكي كشور، منشاء پويايي و نشاط دانشجويان اين رشته در امر تحقيق و پژوهش است و مي‌تواند نويدبخش اعتلاي هر چه بيشتر رشته دامپزشكي در آينده باشد.

رئيس دانشكده دامپزشكي دانشگاه شيراز هم با بيان اين‌كه اين‌دانشكده داراي 15 دوره دكتراي تخصصي و يك دوره كارشناسي ارشد فيزيولوژي مي‌باشد، گفت: ايجاد پنج دوره دكتراي تخصصي جديد در دست اقدام است.

دكتر خداكرم تفتي با اشاره به پيشينه دانشكده دامپزشكي دانشگاه شيراز اظهار داشت: اين‌دانشكده در سال 1348 تأسيس شده است و فعاليت‌هاي خود را در چهار گروه آموزشي شامل: علوم پايه، پاتوبيولوژي، علوم درماني و بهداشت و كنترل مواد غذايي ادامه مي‌دهد.

وي تعداد اعضاي هيأت علمي ‌دانشكده دامپزشكي دانشگاه شيراز را 51 نفر عنوان كرد و ادامه داد: تاكنون بيش از 150 مقاله از اعضاي هيأت‌ علمي اين‌دانشكده در مجلات معتبر بين‌المللي چاپ شده است.

سپس دبيران علمي و اجرايي هفتمين كنگره دانشجويان دامپزشكي ايران به بررسي اهداف و برنامه‌هاي دو روزه اين كنگره پرداختند.

دكتر حميدرضا قيصري، دبير اين كنفرانس گفت: هم‌زمان با تحول سريع علم و صنعت در جهان امروز، جامعه دامپزشكي نيز همسو با پيشرفت و رشد علوم، از تحولات شگرفي برخوردار است و اين مهم به دليل نياز مردم جامعه به خدمات دامپزشكي مي‌باشد.

وي گفت: نقش دامپزشكي در كشورهاي در حال توسعه در باورهاي حكومتي و مردمي آشكارتر شده و از ديگر سو بر مسؤوليت تخصصي و حرفه‌اي دامپزشكان افزوده است.

دكتر قيصري‌ افزود: به منظور دستيابي به اين موفقيت‌ها، همايش‌هاي دانشجويي از ابزارها و بسترهاي مناسب و ضروري براي تبادل اطلاعات علمي و بهره‌گيري از تجربيات ديگران و بررسي راهكارهاي مناسب در ارتباط با كارآفريني دانش‌آموختگان اين رشته مي‌باشند.

دبير هفتمين كنگره دانشجويان دامپزشكي ايران اهداف اين كنگره را، ايجاد تحرك و انگيزه در دانشجويان دامپزشكي؛ ايجاد زمينه مناسب براي ارائه آخرين و كاربردي‌ترين يافته‌هاي علمي و پژوهشي دامپزشكي و تبادل انديشه و فرهنگ ميان دانشجويان دامپزشكي عنوان كرد.

وي برپايي كارگاه‌هاي دفتر كارآفريني، انجمن علمي دانشگاه شيراز و خبرنامه بين‌المللي دامپزشكان ايران زمين را از جمله غرفه‌هاي جنبي اين كنگره اعلام نمود.

دكتر قيصري گفت: طي دو روز برگزاري كنگره، 82 مقاله به شكل سخنراني و 190 مقاله به شكل پوستر ارائه مي‌گردند.

دبير اجرايي كنگره دانشجويان دامپزشكي ايران نيز اظهار داشت: به دليل عنوان دانشجويي اين كنگره، بسياري از ارگان‌هاي دولتي و خصوصي از حمايت آن سرباز زدند.

دكتر محمدرضا خوش‌منظر افزود: كنگره‌هاي دانشجويي بسيار مهجور هستند و بايد در اين زمينه فرهنگ‌سازي شود.

وي ادامه داد: هم‌زمان با برگزاري اين كنگره، نمايشگاه نرم‌افزارهاي دامپزشكي كتب الكترونيكي مرتبط با اين رشته و محصولات فرهنگي برگزار مي‌شود.

پيوندها | نقشه سايت